Gardēžiem

 

 

 

Piedāvājam neparastus ievārījumus, čatnijus un mērces dzīves un garšas baudītājiem. Izmēģini un baudi!

 

Ievārījums “Rumaks”-salda, maiga, izsmalcināta. Ruma aromāts un garša, godži ogu spriganums-lielisks punkts uz “i” kādam gardam desertam.

 

Ievārījums “Siera našķis”-mūsu sortimenta klasika, iecienīts ievārījums siera platēm. Gards gan pīlādžu variantā- ar viegli rūgtenu garšas noti, gan ar aromātisko, saldskābo cidoniju.

 

Tikpat klasiks, bet vienlaicīgs neparasts, jo gatavots no Latvijas purvu karalienes, reti sastopamās un grūti ievācāmās ogas- lācenes. Skandināvi lāceņu ievārījumu iecienījuši ar Lapzemes sieru, bet tikpat gards tas ir arī ar Latvijā tik iecienītajiem Krievijas, Holandes, Jāņu u.c. sieriem, kam pašiem nav izteikta garša.

 
 
 
 
 

 

Fizāļu ievārījums ir īpašs. Tikpat īpašs, cik pie mums grūtā darbā “pieradinātā” gardā inku oga, kuras dzimtene ir Peru. Saldskābā oga šo ievārījumu padara plaši izmantojumu- gan desertos, gan siera platēs.

 

Arī rožlapiņu ievārījums pārsteigs. Pārsteigs katru, kas atvērs burciņu un sajutīs rožu smaržu. Tas lieliski papildina jau gatavus desertus, gan arī noderēs to gatavošānā. Tikai viena tējkarotīte cepto banānu padarīs par kaut ko vairāk nekā vienkārši banānu...

 

Ievārījums “Medību pikantā cepetim” vai “Austrumu pikantā” būs lielisks palīgs tiem, kam gatavojot apnikusi vecā, labā tomātu mērce vai kečups, bet gribas kaut ko krāsaināku. Uzlej jau uz gatava cepeša vai minūtes piecas pirms tas gatavs, virtuve pielīs ar smaržu bruvību un garšaas kārpiņas priecāsies.